Dobré ráno, dobrú noc/Good morning, good night...

14:19 Veronika Rajničová 1 Comments


V posledných dňoch by to malo byť o učení, a namiesto toho behám bosá po tráve, meditujem pri pohľade na búrku a listujem novým GEO. Ale zo všetkého najviac sa túžim poriadne vyspať. Keďže to je v nedohľadne, tu je aspoň malé zhrnutie všetkého, čo podľa odborníkov prispieva k dobrému spánku...


1. Ideálne trvanie je minimálne 5 hodín a maximálne 9. Spánok sa nedá "dobehnúť". Ak cez týždeň budete ponocovať s tým, že to potom dobehnete, veľmi to fungovať nebude. Tento víkend sa ale budem tváriť, že o tom neviem :D. 

2. V spálni by malo byť 16-18 °C. Čím vyššia je teplota, tým je väčšia pravdepodobnosť, že sa vám budú snívať nočné mory. 

3. Kvalita závisí aj od prostredia. Do postele nepatrí elektronika, ani pracovné povinnosti. V krásnych obliečkach z príjemného materiálu sa spí ako v bavlnke. Keď som si vyhliadla tento béžový vankúš so srdiečkami v Bambu, dosť som sa bála toho, či nebude príliš drsný. Našťastie sa nič také nekonalo. Okrem vankúšov majú v ponuke aj ďalšie vintage maličkosti (ktorými poteším seba keď príde výplata).

4. Spánok s milovanou osobou má hneď viacero výhod. Okrem toho, že utužuje vzťah, posilňuje imunitu a pomáha rýchlejšie zaspať. A keď nikto nie je poruke, pomôže aj objímanie plyšáka alebo vankúša. 

Prajem dobrú noc a vyspite sa do ružova aj za mňa. Ja sa idem ďalej učiť na skúšku :( . 

Veronika 


Hi darlings! Last days I should have studied hard, but instead of it I was running barefoot on the meadows, meditating through storms and reading new GEO magazine. But what I´d like to do the most is taking a reaaally long nap. Here is a quick review of what scientists suggest you to do for better sleeping. 

1. You should ideally sleep between five and nine hours. You can´t fake it with sleeping three hours throughout the week and then make it up later. However, this weekeng I´m pretending I don´t know about this fact. 

2. The temperature in your bedroom should be 16-18 °C. The higher it is, the more probable is having a nightmare. 

3.Your surrounding matters. Don´t bring electronics or a paperwork to your bed. Nice sheets made from good-quality material will make you sleep like in cotton wooll. When I ordered this beige pillow with hearts from online shop Bambu , I was worried whether it won´t be too rough to my sensitive skin. Luckily it´s not. They also have some other beautiful vintage thingies which I´m craving for. 

4. Sleeping with your beloved one has several benefits. It improves your imune system, make your relationship stronger and helps you to fall asleep faster. If anybody´s around, try some teddybear (not kidding). 

Good night and have a nice dreams. I´m going to study hard now :(. 

Veronika

1 comment:

  1. S tou teplotou je to naprostá pravda..když je někde přetopeno, probouzím se s pocitem, že ze mě byl boxovací pytel..
    No a o usínání s milovanou osobou ani nemluvě..lepší než teplé kakao nebo heřmánek =D

    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete