Sklo / Glass

03:37 Veronika Rajničová 3 Comments


CZ/ENG version inside: Výživy, džemy, džúsy. Sklenené nádobky ma zakaždým provokujú k tomu, aby som ich znova použila. Inšpirácií na Pinterest je habadej, ale vybrala som tie naj. Najkrajšie, najoriginálnejšie, najviac provokujúce k tomu, aby som ich hneď teraz vyskúšala...

Nápad č.1 : Dozelena
Pekných kvetináčov nikdy nie je dosť. Stačí natrieť nepriehľadnou farbou, ozdobiť, alebo pridať retiazku a zavesiť na háčik. Miniteráriá v žiarovke sú niečo, čo ma fascinuje už celý mesiac a priam si prajem, aby sa mi pokazila žiarovka a ja som ju mohla použiť na svoj malý zelený svet. 
________________________________________________________________________

Idea no.1: Go green
There´s never enough beautiful flower pots in this world. All you have to do is paint it, decorate or add a small chain and hang it somewhere. Mini bulb terrariums fascinate me so much that I nearly wish to have some bulb out of function just to try it. 


Nápad č.2: Sladké mámení
Načo si kupovať formičky na pečenie? Ak vyjem dosť džemov alebo kokosových olejov, budem mať supernadčasovú súpravu zadara. By the way, má niekto z vás skúsenosti s takýmto pečením? 
________________________________________________________________________

Idea no.2: Make it yummy
Why should I buy baking forms, if I can have them for free (as soon as I eat enough jams or coconut oils) ?  It´s timeless and it also seems to be time resistant. Have you tried it? 


Nápad č.3: Kvety, základ života
Fľaša od mrkvovej šťavy z Lidla už viac než rok slúži ako váza na rezané kvety. Patrí k mojim najobľúbenejším doplnkom. Mohli ste ju vidieť v článku o srdcových záležitostiach . Páči sa mi tiež nápad s aplikáciou farby len na vnútornú stranu sklenenej dózy. 
________________________________________________________________________

Idea no.3: Let it bloom
Carrot juice bottle has been serving me as flower vase for more than one year and I can´t get enough of that design. You could see it in the post "Matter of love". I also fancy the idea to put the color only from the inner side of the glass. 


Nápad č.4: Štýlový pyroman
Premeniť detskú výživu, alebo iné sklo na svietnik je easy peasy. S tieňom sviečky sa kamaráti čipka, servítky, akryl aj stužky. Takáto industriálna olejová lampa zo starej fľašky tiež nie je na zahodenie. 
________________________________________________________________________

Idea no.4: Stylish pyroman
Turning a baby food jar or other glass into a lantern is easy peasy. It´s teaming with lace, acryl, or tissues. These industrial lamp made of old bottle is also very eye-catching. 


Nápad č.5: Pekne pokope
Tabuľovú farbu dnes dostať v každom lepšom Kutil s.r.o obchodíku. Myslím, že som jednu zahliadla v Hornbachu. V prvom záchvate inšpirácie som chcela pomaľovať celú jednu stenu, ale už ma to prešlo. Možno vyskúšam tento užitočný spôsob ako vyhrať boj proti bordelu. 
________________________________________________________________________

Idea no.5: Everything together as I like it
Chalkboard color can be bought in every better DIY shop. I think I´ve seen it in Hornbach once. In the first amazement I wanted to paint one whole wall. After a while I´ve decided to try these useful warriors in the battle against all the mess inside the house. 

Máte doma niejaký recyklovaný kúsok zo skla :) ? 
Do you have some recycled glass thingies? 





3 comments:

  1. Nápad č. 1 a 4 doma používáme (i když u 4. se nám stalo, že jedna sklenice žár nevydržela a praskla..)
    Nicméně, nápad č. 2 by zajímal i mě..zda to jde šoupnout do trouby a péct =)

    Michael
    www.ontheleaf.net

    ReplyDelete
  2. ake jednoduche! Ja som v poslednom case prisla na to, ked vypijes tieto ovocne stavy tak potom tá nadoba je super pohar ! :-D pozri http://www.vegshop.sk/ovocne-stavy/

    www.donnaiveh.com

    ReplyDelete