Inspiration no.6 Atrium & East Side Architecture

06:01 Gabriel 2 Comments

Kniha,east side,contemporary architecture on east side, book, cúčasná architektúra na východe

SK/ ENG version inside: Architektúra východného Slovenska = eastside architecture. Autorom projektu s týmto názvom, ktorý ukazuje najlepšie stavby na východe, je Michal Burák, člen tímu architektonického štúdia Atrium. Get inspired!


Architecture of  of Eastern Slovakia = eastside architecture. Author of this project, which is showing the world the best buildings and houses, is Michal Burák. He´s a member of Atrium studio, which is our inspiration for this week.

EHMK 2013 / výmenník / važecká / Košice

Jednou z mojich obľúbených stavieb v Košiciach od ateliéru Atrium je Výmenník Važecká, financovaný z projektu  EHMK 2013. Nepravidelný tvar vznikol vhodným odobraním a pridaním trojuholníkov. Takto dosiahli dynamickosť objektu. Top je lezecká stena na fasáde.

One of  my favorite buildings in Košice (Slovakia) designed by Atrium studio is Heat Exchanger Važecká, built as a part of huge project EHMK in 2013. This unusual shape was created with cutting out and adding triangles. It caused dynamic character and futuristic look. I adore the rock-climbing wall.

Atrium, Košice, Výmenník, Važecká, EHMK 2013, interiér

Otvorený interiér pôsobí veľmi vzdušne . Prevládajúca farba (možno aj jediná okrem farby materiálov) je práve moja obľúbená zelená. O kvalite návrhu (aj realizácie) svedčí aj nominácia na cenu Dušana Jurkoviča a na cenu Mies van der Rohe.

The opened interior is very airy. The dominant color (maybe the only one) is my favourite one-green. The building has been nominated for Dušan Jurkovič award  and Mies van der Rohe award.

Atrium, Villa H

Ďalší ich "výtvor", ktorý  sa mi hneď zapáčil je Villa H. Drevená fasáda, presklené steny, veľká terasa a toto všetko pekne osadené do svahu, tak toto je moja šálka kávy.

Another Atrium masterpiece is Villa H. Wooden facade, glass walls , large terrace, this is absolutely my cup of tea.


Gabriel,Szűcs,Gabriel Szűcs, Mr. Gabriel , Mr. Szűcs, sign, podpis

2 comments:

  1. Villa H. ma zaujala hneď, tam by som si vedel predstaviť pobudnúť nejaký ten piatok! Kniha vyzerá skvelo, píšem si ju na svoj wishlist :)

    Patrik
    http://www.madebyboy.com

    ReplyDelete